STAALvakman

 • Topkwaliteit materialen & maatwerk in eigen beheer
 • De beste (online) prijs
 • Altijd op maat en binnen 3 – 5 werkdagen bezorgd

Koker staal - rechthoekige buis kokerprofiel KGV blankstaal - 60x40x4 MM

€12,49 Prijs incl. zaagkosten!
Kies een lengte van maximaal cm.
Kies een lengte van minimaal cm.
Stap 2: Kies uw zaagsnede
Recht afgezaagd
Stap 2: Kies uw zaagsnede
1 kant verstekzagen + €0,87
Stap 2: Kies uw zaagsnede
2 kanten verstekzagen + €1,74
X terug naar product

Uitleg zaagsneden

Uitleg content
€12,49 Prijs incl. zaagkosten!

Artikelnummer: 01312060040040-06

... updating the shopping cart ...
Levertijd: 3 - 8 werkdagen

Rechthoekige koker staal 60x40x4 mm: Een stalen koker rechthoek, ook wel kokerprofiel genoemd, van koudgevormd staal (KGV). Een rechthoekige buis van blankstaal met een breedte van 60 mm, een hoogte van 40 mm en een wanddikte van 4 mm. U kunt bij ons online een rechthoekige stalen koker van 60x40x4 mm kopen tot een lengte van 600 cm. Meteen de juiste prijs weten? Voer de lengte in, kies de gewenste afwerking, klik op de 'bereken' en uw prijs wordt direct vertoond!

Andere benamingen koker staal rechthoek:

Rechte buis, buis rechthoek, rechthoekig buisprofiel, kokerprofiel rechthoek, rechthoekige koker, staalprofiel rechthoek, koker ongelijkzijdig, rechthoekige ijzeren koker en pijp rechthoekig.

Meer informatie over koudgevormd (KGV) staal / blankstaal.

Koudgevormd staal is gevormd (getrokken) bij omgevingstemperatuur. Koudgevormd staal staat bekend als 'blank staal'. Binnen de categorie koudgevormd staal is er onderscheid te maken in koudgetrokken staal en koudgewalst (KGW) staal. De stalen kokers betreffen koudgetrokken staal. Hierbij worden de staalprofielen in de gewenste vorm getrokken. Koudgetrokken staal wordt voornamelijk toegepast bij dunne staalplaten, evenals de profielen die daaruit gevormd worden, waaronder stalen kokers. Hierbij neemt de hardheid toe. De kokers zijn voorzien van een lasnaad (verbindingsnaad). 

Kenmerken koudgevormd staal t.o.v. warmgewalst staal; lichter van kleur (blank, metaalkleur), een glad oppervlakte, bevat geen walshuid, lichter / dunner, diktes vanaf 0,1 mm (koudgewalst), sterker / harder, minder flexibeler (vervormbaarheid is kleiner), nauwere tolerancies van afmetingen mogelijk en de hoeken zijn 'ronder' (minder hard). 

LET OP: Betreffen de profielen zichtwerk? Houdt er dan rekening mee dat er mogelijk (in zeer beperkte mate) sprake is van kleine plekjes vliegroest, oftewel roest aan het oppervlakte van het profiel. Belangrijk om toe te lichten dat dit niet van invloed is op de kwaliteit van het product. Deze plekjes zijn eenvoudig te verwijderen met scotch bride (staalwol). Hierbij dient u wel rekening te houden met een lichte(re) kleur van het bewerkte oppervlak.

 • Koudgevormd - blankstaal
 • Onbehandeld
 • 60 mm
 • 40 mm
 • n.v.t.
 • 4 mm
 • Op maat - van 10 cm tot 600 cm
 • Code 01312060040040-06
Gerelateerde producten
© Copyright 2018 STAALvakman - Powered by Lightspeed - Development & Online marketing by ROCA online
Beoordeeld met een 9,3 uit 89 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »